Vårt koncept

Bakgrund:
Den fysiska handeln av varor består ofta av butikskedjor där det finns en eller flera butiker från samma kedja i var stad. Handlarens tanke med många butiker i många städer är givetvis att genom närhet till kund få in så många kunder som möjligt till sina butiker och därigenom sälja så mycket som möjligt.
På nätet kan man inte ha flera olika butiker i samma namn. Det går bara att ha en butik med samma namn. En butik som man på olika sätt skall få alla besökare att hitta till och vilja gå in på. För att lyckas som enbutikshandlare på nätet, måste handlaren lägga mycket tid och pengar på att få ut sitt varumärke till alla som handlar på nätet. Dels genom att sökmotoroptimera sidan på de ”sökord” man finner vara viktigast, dels genom att köpa uppmärksamhet genom reklam och aktiviteter.
Många (de flesta) av de nätköp som görs idag startar genom en Googlesökning. Den som syns bra på Google säljer bra helt enkelt.
Tanken med Webbkedjor och Scansys affärsupplägg:
Genom att arbeta långsiktigt med nischade domännamn till nischade nätbutiker kommer Scansys nätbutiker över tid att Googla högt på egna meriter inom varje nisch. Något som gör att butikerna på sikt kommer att attrahera många besökare till låga kostnader. Efter en initial period där sidorna måste ligga still och indexera kan man i början köpa in SEO expertis för att få upp sidorna fortare på de sökord man vill komma högt på.
Scansys producerar själva sina webbutiker vilket innebär att man håller kostnaderna nere och får dem som man vill ha dem. Varje webbkedja har en och samma administration. Varje butik ser ut som en butik på nätet men hanteras från en och samma administration. D.v.s. även om kedjan har 30 butiker på nätet så är hanteringen av dem ungefär likadan som om de vore en butik. Även det här sparar mycket tid och pengar.

En webbkedja kan ta namn och erbjuda information kring just det utbud som vår leverantör har att erbjuda och därigenom attrahera precis de människor som söker just den produkt som vi säljer i just den nischade butiken. 

 

Samarbete med leverantörer

 

Vi på Scansys är experter på att presentera varor på nätet. Något som vi i olika former har gjort sedan 1998.

 

Vi är inte och kommer inte att vara experter på våra leverantörers produkter i den mån att vi kan bedöma vad som kommer att sälja på marknaden. Något som innebär att vi aldrig köper in och lagerför varor. Detta är något vi överlåter på våra leverantörer. Vi presenterar varorna på ett bra sätt till så många som möjligt och skickar beställningar för leverans till kund allteftersom de kommer in. Det är därför viktigt att vår leverantör lagerför alla sina produkter så att leverans kan ske snabbt och enkelt till våra kunder.

 

När man startar en webkedja så tar det lite tid innan det börjar komma in många beställningar. Något som gör att det finns gott om tid att arbeta på samarbetet så att allt fungerar som det skall och till bägge parters belåtenhet.

 

Vill Ni att vi skall se på ett samarbete med Er? Tveka då inte att kontakta oss.